Menu

Kako nacrtati uobičajeni štit

0 Comments

Osnovni element svakog grba je njegov štit. Time smo došli i do prvog problema kako ga uopće iscrtati na papiru. Pa krenimo od početka.

draw_shield1

Kako je vidljivo na slici cjelokupno iscrtavanje uobičajenog štita zasniva se na osnovi. Osnova sama po sebi nije određena dužina za iscrtavanje jer je ovisna o smještaju na papiru. Uobičajena dužina osnove je zasnovana na dužini otvorene šake, tj. od zapešća do vrha srednjeg prsta.

clipart-hand-7ca5brkcA

Trenutno ne radimo štit kojim ćemo se braniti od neprijatelja, već iscrtavamo štit za grboslovnu potrebu i dužina osnove može biti puno manja kako bi cjelokupni grb stao na određeno mjesto papira. Iscrtavanje štita započinje osnovnom linijom zaglavlja štita koja je u dužini tri osnove dok iz krajnjih točki dužine pod okomicom iscrtavaju se i dvije linije dužine jedne osnove prema dolje. Time smo iscrtali samo zaglavlje štita i odredili njegov položaj. Kako bi zatvorili cjelokupnu površinu potrebno je iscrtati nasuprotne kružnice radiusa od tri osnove pri čemu je središte kružnice u jednom od slobodnih krajeva okomitih linija.

Podjelite stranicu sa drugima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *